Doğru Bilinen Yanlışlar

E-ticaret ile satış yapan siteler hakkında çoğu kişi güvensiz bir tutum içinde olabilirler. Pek çok kişinin görerek alma düşüncesi de buradan kaynaklanır. Bir internet sitesinde beğenilen ve satın alınmak istenen ürünün farklı çıkması ya da yanlış ürün gönderilmesi gibi sorunlar nedeniyle çoğu kişi internet üzerinden alış veriş yapmaktan kaçınırlar. Oysaki günümüzde pek çok e-ticaret sitesi hem kurumsal kimlik ile satış yapar hem de satış sonrası hizmet sunar. 

E Ticaret ile Alışveriş Yapmak Güvenli Midir?

Bir e-ticaret sitesi ürünlerini sayfasına koyduktan ve tüm site tasarımlarını yaptıktan sonra potansiyel müşterilerinin gördüğü ürünleri satın alabilmesi için güçlü ve etkili güvenlik sistemleri kullanırlar.  Bu güvenlik sistemleri sayesinde alışveriş sonrasında müşterilerin kredi kartı bilgileri herhangi bir yerde saklı tutulmaz. Bu sayede kredi kartının başka bir yerde kullanılmasının da önüne geçilir.
Bunun yanı sıra güvenilir siteden yapılan ürünlerde sonradan farklı ürün gelmesi, arızalı ürün gelmesi gibi durumlar da söz konusu olmaz. E-ticaret sitesi aracılığıyla yapılan bir ürünün olası bir hasarla gelmesi durumunda ise iadesi yapılarak müşteri memnuniyeti ön planda tutulur.

Elektronik Ürünlerde Garanti Kapsamı

E-ticaret sitesi üzerinden elektronik eşya alımında ürünün Türkiye ya da firma distribütörü garantisi altında olması büyük önem taşır. Bu anlamda gerek elektronik gerekse de farklı ürünleri bir arada satan e-ticaret sitelerinin kurumsal ve uzun yıllardan beri güven kazanmış firmalardan alınması pek çok sorunu ya da garanti kapsamı dışında bir ürünü almanızı engelleyecektir.
Ancak, güvenilir ve kurumsal kimlikle çalışan bir e-ticaret sitesi ile yapılan alışverişlerde böyle bir sorun söz konusu değildir. Tüm satın alınan ürünler garanti belgesi ile birlikte teslim edilir. E-ticaret sitesi üzerinden daha sonrasında garanti kapsamı hakkında bilgi almak da mümkün olur.

E Ticaret Sitesi Üzerinden Yapılan Alışverişin Artıları

E ticaret ile yapılan alışverişlerin bir artısı da kargo sorunun ortadan kalkmasıdır. Bu yöntem sayesinde sipariş edilen tüm ürünler birkaç gün içinde hazırlanarak kargoya iletilir.