Stoksuz E-Ticaret Nedir ?

Stoksuz E-Ticaret Nedir ve Nasıl Yapılır?

Online satış sistemleri hayatımıza yerleşmesi ile birlikte stoksuz e-ticaret son dönemlerde oldukça yaygınlaşan ve tercih edilen bir yöntem olmaya başladı. Sizde stoksuz e ticaret hakkında birtakım püf noktaları merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz. 

Stoksuz E-Ticaret Nedir?

Stoksuz e-ticaret, elde olmayan ürünün komisyoncusu olarak satış yapmaktır. Başka bir üreticiye ait olan ürünlerin satışında aracı olmaktır. Diğer yöntemlere göre stoksuz e-ticaret yöntemi daha az risklidir. Stok sermayesi gerektirmediği için aynı zamanda da satıcı için daha az maliyetlidir. Stoksuz e-ticaret yurtdışında Droppshopping olarak biliniyor. Stoksuz satış yöntemi yurt dışında da oldukça fazla tercih edilen bir yöntem haline gelmeye başladı. 
Stoksuz e-ticaret elbette daha basit bir operasyon gerektiriyor. Az maliyetli, risksiz ve kolay olmasının yanı sıra stoksuz e-ticaret sisteminde yüksek kar elde edebilmek satıcı için pek mümkün olmuyor. 

Stoksuz E-Ticaretin 2 Yöntem Vardır

Stoksuz e-ticaret yapmak isteyenler için 2 yöntem vardır. Bunlardan biri direkt olarak bir üretici ile anlaşmalı şekilde satış yapmaktır. Diğer yöntem ise başka bir platformdan ürün alıp, şahsi bir sitede listeleyerek satışı gerçekleştirmektir. 2. Yöntemi tercih etmek satıcı için daha az riskli ve oldukça az maliyetli bir yol olacaktır. Ürünleri bireysel olarak kendi sitesinde satabilir ancak daha az karla bu satışı gerçekleştirmiş olur. 
Diğer yöntem ile üretici ile anlaşmalı bir şekilde satış yapma yoluna başvurursa daha fazla kar edebilir. Stoksuz e-ticaret sisteminde bu yöntem için satıcının tedarikçi olduğu, bireysel sitede listeleme yönteminde ise satıcının komisyoncu konumunda olduğunu söyleyebiliriz. Daha fazla kar elde edilebildiği için en çok tercih edilen yol tedarikçiliktir. Satıcıların bu sistemde daha çok üretici ile anlaşma yapabiliyor kargo, stok ve depo gibi konuların operasyonu da kolaylaşmış oluyor.

Stoksuz E-Ticaret'te Nelere Dikkat Edilmeli?

Stoksuz e-ticaret ticarette artık yaygın bir yöntem olsa da çok kolay bir sistem değildir. İyi bir stoksuz e-ticaret için dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Öncelikle üreticilerle anlaşma yaparken firmanın güvenilirliği ve kalitesi daha kolay satış yapıp kar edebilmek konusunda kolaylık sağlayacaktır.