Tedarikçi Xml Entegrasyonu Nedir?

Tedarikçi xml entegrasyonu girişimcilerin ve internet üzerinden satış yaparak kendilerine sektörde bir yer bulmak isteyenlerin en sık kullandığı bir yöntemdir. Bunun en büyük artısı,  kendi stokları olmadığından stok sayımı, yenilenen ürünler ve sürekli değişken fiyatlar gibi sorunlarla uğraşılmamasıdır.
E-ticaret ile müşteriye satış yapmak isteyenlerin yanı sıra farklı ürünleri site site gezmek yerine tek bir yerden satın alma gibi avantajı da vardır. Bu doğrultuda bir alıcı ülke dışından bir ürün almak istediğinde yüksek nakliye masrafı ve uzun zaman alan teslim süreci gibi sorunları bertaraf etmiş olur.

XML Entegrasyonunun Dezavantajları Nelerdir?

Tedarikçi xml entegrasyonu artıları olduğu kadar eskileri de olan bir süreçtir. Bu süreçte tedarikçi değil xml entegrasyonu yapan firmanın sistemlerinde yapması gereken güncelleme ya da yenilemeli gerçekleştirmemesi e-ticaret döngüsünde hatalara yol açabilecektir. Ayrıca, site üzerinden bir alıcının yaptığı alış verişin sisteme geç düşmesi ya da görünmemesi gibi durumları da meydana getirecektir.
Ayrıca bu sistemle çalışan bir firma her ne kadar farklı bir sistemden satış yapmasının avantajına sahip olsa da ambalaj ve paketleme gibi özen gösterilmesi gereken durumların dikkate alınmaması itibar kaybına yol açacaktır.