E Ticaret’Te Whatsapp’İn Etkisi

E Ticaret’te WhatsApp’ın Etkisi

Son yıllarda internet kullanımının hayatımıza girmesi ile birlikte ürün veya hizmet alışverişi amaç olan e ticaret geliştirilmiştir. İnternet ticareti olarak da bilinen bu sistemde çevrimiçi satış sitelerinin önemi oldukça büyüktür. Yaşam biçimini kolaylaştırdığından dolayı hem alış hem de satış yapılması adına birçok sektörde e ticaret sitesi bulunmaktadır. Dünya genelinde her alanda kullanılan online satış siteleriyle satılan ürünlerin daha fazla tüketici tarafından keşfedilmesi sağlanılmaktadır. 
Çevrimiçi satış hizmeti sunan işletmeler, müşteriler ile daha kolay iletişim kurmak için bazı özellikte uygulamaları tercih etmektedir. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan Whatsapp e ticaret açısından en ideal seçimdir. Bir ürün almak için sitenizi ziyaret eden tüketici, e ticaret Whatsapp butonu ile tarafınıza kolaylıkla ulaşacaktır. Birçok ayrıcalığa sahip bu uygulamanın sunduğu Whatsapp Bussines özelliği sayesinde de etkileşimi arttırmak oldukça mümkündür. Ayrıca otomatik olarak mesaj atma ve adres bilgisi paylaşma gibi özellikleriyle müşteri potansiyeli için önemli bir rol oynamaktadır. 


WhatsApp Eklentisinin E Ticaret için Önemi

E ticaret sitesi kurulum işleminde, birçok özellik sayesinde sitenin iyileştirmesi adına çalışmalar yapılmaktadır. Son zamanlarda sıkça kullanılan Whatsapp eklentisi e ticaret için önemli bir yere sahiptir. Online satış yapan çoğu firma da sitelerindeki whatsapp butonu sayesinde kullanıcıların daha kolay iletişime geçmesini sağlamaktadır. Müşterilerinizle direk iletişime geçmenizi sağlayan bir özellik olduğu için kullanılan bu eklenti, etkileşimi son derece arttırmaktadır. Whatsap, dünyanın her yerinde kullanımı oldukça yaygın olan popüler bir konuşma uygulaması olduğundan çevrimiçi satışlarda da etkisi çok fazladır. E ticaret sitenizi diğer sosyal medya hesaplarınız gibi whatsapp eklentisi kurarak bağlayabilir ve birçok hedef kitleye ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bir şey satın almak için bir siteye giren kişi, ilk olarak nasıl iletişim kurabileceğine de dikkat etmektedir. Bunun en önemli sebebi ise alacağı ürün veya hizmeti gerçek firma tarafından satın aldığına emin olmak istemesidir.  
Satılan ürün her ne olursa olsun gerekli hedef kitleyi siteye çekmek çok dikkat gerektiren bir iştir. Teknolojinin gelişmesi, alışveriş yapma alışkanlığımızın değişmesinde etkili olmuştur. Bu sebeple hizmet veya ürün satışı yapan çoğu firmanın internet ticaretine yöneldiği görülmektedir. Doğru satışın hedef alındığı e ticarette, işletmeler tarafından hazır satış sitesi ihtiyacı doğmuştur. Genellikle çoğu işletme tarafından kullanılan hazır e ticaret sitesi, önceden tasarımı ve kodlaması yapılmış bir yazılım sistemidir. İçerisinde hazır temaların bulunduğu, kurulumunu yaptıktan sonra sadece ürün ve içerikleri ekleyip kullanabileceğiniz anahtar teslim e ticaret sitesi olarak da adlandırılır. Sıfırdan özel kodlarla yazılan bir siteye göre hazır e ticaret sitesi, hem daha ekonomik hem de zamandan tasarruf edilmesi açısından son derece idealdir. Ayrıca duyulan ihtiyaç doğrultusunda verilen hizmete göre hazır satış sitesi fiyatları değişkenlik göstermektedir.